Munja Business Challenge 2019

У уторак, 9. априла, просторије Иновационог центра Бања Лука биле су поприште полуфинала 7. државног такмичења средњошколаца у предузетништву. Формирани тимови су развијали концепт за туристичку услугу, која би привукла младе туристе да посјете БиХ. Наша школа је имала 6 представника, а такмичари су дошли из Цазина, Приједора, Бугојна, Дервенте, Бихаћа, Прњавора, Доњег Вакуфа, Брода, Добоја… Но, то и није тако битно! Тим наше ученице Милице Кос је супериорно, једногласном одлуком стручног жирија и уз одобравање свих учесника, освојио прво мјесто, а то је важно! И пласирали су се на финално такмичење које ће се одржати у Сарајеву, од 17. до 19.априла, са ког побједник иде  на „Пословни изазов Западног Балкана“!

Munja Business Challenge је највеће такмичење средњошколаца у предузетништву, реализује се по међународној методологији глобалне организације Junior Achivement која се проводи у више од 100 земаља свијета, а на начин да ученици рјешавају изазов, тј. пословни задатак. Кроз ово такмичење ученици развијају свијест о бизнису и предузетништву, као и вјештине рјешавања проблема, тимског рада, аналитичког размишљања, презентацијске вјештине, те унапређују властито самопоуздање.

Честитамо свим учесницима из наше школе на исказаној спретности, завидном знању и такмичарском духу, а Милици желимо много среће у Сарајеву!