Извјештај о реализацији школског такмичења

Дана 16.03.2022.године реализовано је Школско такмичење ученика туристичких техничара првог, другог, трећег и четвртог разреда на тему „Ђачка ексурзија“.

Имали су задатак да на задату тему осмисле туристички аранжман, пропагандне материјале, те покажу све вјештине и креативности у осмишљавању планова путовања.

 

Укупно се пријавило осам екипа, а резултат је сљедећи:

 

  1. мјесто ученици IV-1 одјељења: Габријела Николић и Марко Тепић; ментор: Александар Ђукић,
  2. мјесто ученици III-1 одјељења: Сара Рогић и Кристијан Ћеран; ментор: Тања Шикман,
  3. мјесто ученици I-2 одјељења: Невена Малетић и Катарина Обрадовић; ментор: Тања Шикман.

 

У оцјењивачкој комисији су били професори: Слађана Савић, Сања Ристић, Огњенка Симић и Милош Колунџија

Координатор такмичења и ментор била је проф.Ведрана Врховац. Само такмичење је медијски пропраћено, a подршку такмичарима пружали су многобројни ученици наше школе.

Такмичењу су присуствовале бивше ученице наше школе, занимања туристички техничар, Милица Кос и Богдана Коропкин, те истакле значај оваквих такмичења и евоцирале успомене на властито школовање.

Награде за прва три мјеста уручио је директор школе Борис Спасојевић и пригодним обраћањем затворио такмичење.

Циљ такмичења је презентација ученичких знања, креативности и вјештина, примјена знања у пракси, спој теорије и праксе, те припрема ученика за будуће занимање.

 

Овакве манифестације имају велики значај и уподизању васпитно-образовног процеса, примјени STEAM наставе која је у кореалцији с другим наставним предметима као што су: географија, страни језик, информатика и практична настава пружају ученику кључне вјештине у циљу бољег сналажења на тржишту рада.

 

Актив: туризам и практична настава