Светосавска награда

Ове године је Светосавску награду добио Вук Кокан, ученик четвртог разреда.

Вук Кокан рођен је 20. 12. 2002. године у Бањалуци. Основну школу завршио је с одличним успјехом, као и три разреда средње Угоститељско – трговинско – туристичке школе у Бањалуци.

Поред одличног успјеха и примјерног владања, за Вука се може констатовати да је као матурант већ изузетан кулинар, а кулинарске успјехе постиже од самог почетка средњошколског образовања.

У првом разреду освојио је прво мјесто на школском такмичењу кулинарских техничара и кувара. Након двије године учествовао је на такмичењу средњих угоститељских школа Балкана под називом ГАТУС. Такмичење је одржано 2019. године у Поречу и на њему је освојио друго мјесто у дисциплини Ресторански десерт с јесењим воћем.

Наредне године имао је част да присуствује интернационалном православном такмичењу у организацији руског Центра за одржавање традиција. Такмичење је промовисало очување традиционалних јела која се припремају за Васкрс. Вук је освојио друго мјесто у дисциплини Припрема и презентација кулича.

Повремено гостује у телевизијским емисијама Радио – телевизије Републике Српске промовишући властите кулинарске способности и школу коју похађа.

Био је и активан члан Савјета ученика.

Тренира пливање и свира на тамбури.

Честитамо Вуку и желимо му још пуно успјеха у даљем школовању.