Гатус 2019

Осми  по реду међународно гастрономско-туристички сусрети средњих угоститељскo-туристичких школа, ГАТУС 2019 одржани су од 10.10. до 13.10.2019. године у Поречу. На манифестацији је учествовало 13 школа и преко 100 ученика и професора из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије.

Најбољим ученицима и њиховим менторима за остварене резултате додијељена су златна, сребрна и бронзана признања.

Ученици наше школе освојили су два златна  признања и једно сребрно признање.

Под менторством професорице Тање Шикман, ученице Капић Јасна, Џинић Дејана и Лисица Маријана су се такмичиле у дисциплини “Презентација туристичке дестинације на тему  Magic Wellnes”.

За презентацију  заслужено су освојиле најсјајније признање.

Ученици Врањеш Биљана, Врањеш Недељко и Милетић Здравко су, такође, освојили златно  признање за наступ у дисциплини „Постављање свечаног стола“, и припремање коктела. Овај успјех остварили су под менторством професора Мирка Милаковића.

У дисциплини “Припремање јела пуњени бранцин и крушка у лиснатом тијесту”, ученици кулинарски техничари Вук Кокан, Милановић Момир  и Келач Матеја су освојили сребрно признање уз менторство наставнице практичне наставе Винке Бабић.

Осим такмичарског карактера, циљ такмичења је зближавање и упознавање ученика и наставника, као и остваривање сарадње школа које се баве образовањем будућих радника у туризму и угоститељству.

Честитамо ученицима и њиховим професорима!