Матурско вече

Матуранти наше школе су прославили матуру 26. маја 2019. године у хотелу Босна. У званичном дијелу матурске вечери, ученици свих разреда су се захвалили својим професорима и управи школе, а преносимо један од говора наших матураната.

Прије четири године смо стигли овдје, а већ је вријеме за одлазак. Како је све прошло тако брзо? Чини се да смо јуче били у првој години, а сада завршавамо, спремни за матуру и одлазак у свијет одраслих.

Како измјерити вријеме проведено у средњој школи? У почетку смо мјерили по часовима, одбројавајући дане до коначне слободе. У првом разреду смо били изгубљени, упознавали смо професоре, а и једни друге. У другој години смо мислили да смо већ све схватили, а у трећој сигурни да смо спремни. Једва смо чекали четврту годину да “владамо школом”.

И сада, стојимо овдје. Ми смо завршили, а сада је ред на сљедеће разреде да стану на наше мјесто и преузму нашу улогу.

Знам, да док будем гледао све вас, мјерићу своје вријеме на другачији начин. Мјерићу га у пријатељствима које сам стекао ове четири године.

Нека од њих су била обична, нека много ближа, али њежно ћу се сјећати сваког. И када већина наших сјећања из средње школе почну да блиједе, сјећаћемо се пријатељстава које смо остварили и момената које смо провели заједно.

Честитам, моји драги матуранти. Гдје год отишли и шта год радили, увијек ћемо бити пријатељи кад се поново сретнемо.