Промоција Природно-математичког факултета у нашој школи

Дана 21. марта 2019. године, нашу школу су посјетили професори и асистенти са Природно-математичког факултета. У присуству више од педесет матураната и ученика трећих разреда, факултетски професори су представили могућности студирања на Природно-математичком факултету.
Студије математике и информатике је представио Шеф Студијског програма Математика и информатика проф. др Драган Матић. Професор Матић је информисао наше ученике о предностима студирања информатике, нагласивши велике могућности које се стручњацима из информатике пружају у индустријском сектору.
Шеф Студијског програма Географија, проф. др Александра Петрашевић и проф. др Драшко Маринковић, Шеф Катедре за друштвену географију и демографију, су представили студијски програме Географија и Просторно планирање, наводећи услове уписа и детаљније информације о самом процесу студирања на овим студијским програмима. Предност студирања географије се најприје огледа у изучавању модерних области географских наука, али и разноврсним активностима студената, које укључују теренску наставу, лабораторијска и друга истраживања. Ученици су имали прилику да погледају и кратак промотивни филм о студијама географије.
Виши асистент Милица Лукач, мастер биолошких наука, је представила могућности студирања на Студијским програмима биологија и екологија, напоменувши да је значајан дио наставе заснован на обиласцима природних станишта биљака и животиња, што студентима пружа могућност да се на најбољи начин упознају са живим свијетом који нас окружује.
Виши асистент Сања Шеховац, мастер хемијских наука, представила је Студијски програм Хемија, позвавши све заинтересоване ученике да посјете Природно-математички факултет и присуствују вјежбама из хемијске групе предмета.
Могућности студирања на Студијском програму Техничко васпитање и информатика, представио је лаборант Зоран Ковачевић, нагласивши да је овај студијски програм намијењен оним студентима који по завршетку факултета имају амбицију да буду наставници информатике или техничког васпитања.

Ево неколико важних информација о Природно-математичком факултету:
интернет презнетација факултета: pmf.unibl.org
телефон: 051 319142
Адреса: Младена Стојановића 2

Информације о пријемним испитима:
математика и информатика – раде се задаци из математике
географија – питања и задаци су из географије и српског језика (тежиште је на географији)
просторно планирање – питања и задаци су из географије и математике (тежиште је на географији)
биологија и екологија – питања и задаци су из биологије и хемије (30 поена носи биологија, а 20 поена хемија)
хемија – питања и задаци су из хемије и математике
техничко и информатика – задаци су из математике и физике
физика – раде се задаци из физике
Представници факултета се захваљују ученицима Угоститељско-трговинско-туристичке школе на пажњи, као и професорици Драгани Матић и социјалном раднику Драгани Павловић, мастеру социјалног рада, на гостопримству и одлично организованој посјети.