Стручни излет Марибор/Грац

Дана 14.12.2018. године реализован је једнодневни стручни излет за ученике наше школе, занимања туристички и кулинарски техничар, предвиђен ГПР-ом за школску 2018/19. годину.

На пут је кренуло 50 ученика у пратњи два професора, Александра Ђукића и Милоша Колунџије. Лаганом вожњом уз неопходне царинске процедуре експедиција се обрела у Марибору око 8:30 часова и примљена је у тамошњу Угоститељско-туристичку школу. Домаћини су нас упознали са просторно-техничким условима за рад школе, те њеним историјатом и будућим правцима развоја. Док су се ученици уз освјежење и закуску боље упознавали са својим вршњацима, професори су у разговору са управом дефинисали будуће заједничке кораке (позив у фебруару 2019. године у оквиру пројекта ЕРАСМУС+).

Једночасовни обилазак града и његових културно-историјских и туристичких знаменитости представљао је прави ужитак.

Сљедећа дестинација је био други по величини град у Аустрији, Грац, који је блистао пуним сјајем у ово предпразничко вријеме. Његове знаменитости, уз посебно истицање чувеног сата, нису никог од нас оставиле равнодушним.

Око 15:00 часова смо се обрели у највећем тржном центру ове регије, чувеном Сајзбергу, гдје смо одвојили вријеме за окрепљење и куповину. У 17:00 часова смо кренули за Бању Луку.

Паузу смо правили, око 20:00 часова, у тржном центру у близини Загреба.

У Бању Луку смо, заједно са првим озбиљнијим сњежним покривачем стигли у 23:55 часова, гдје су родитељи/старатељи преузели ученике.

Циљеви поменутог излета су у потпуности реализовани.

 

Александар Ђукић & Милош Колунџија