Наши ученици на „Међународној конференцији туризма и инвестиција Бања Лука 2018“

У Банском двору је 10. и 11.05.2018. г. одржана прва „Међународна конференција туризма и инвестиција Бања Лука 2018“. Конференцију је отворио градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да је туризам једна од развојних шанси нашег града.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, Наталија Тривић, казала је да је конференција организована са циљем да окупи људе који су заинтересовани за инвестиције у Бању Луку са једне стране, а са друге стране туроператоре који продају аранжмане, које припрема Туристичка организација Бања Лука као туристички производ града.
Главна тема конференције биле су потенцијалне инвестиције у области туризма у Бањој Луци, брендирање градова као туристичких дестинација и промоција туристичке понуде, о чему су у оквиру конференције организоване панел-дискусије. Панелисти су били домаћи и страни стручњаци из области туризма и маркетинга, који су примјерима добре праксе дали одговоре на бројна питања учесника,

Организатори конференције су Град Бања Лука и Туристичка организација града Бање Луке.

Конференцији је била присутна и група наших ученика – туристичких техничара у пратњи професора Жељке Микановић и Милоша Колунџије.