Дани математике и Најљепша математичка прича

У склопу одржавања манифестације “Дана математике” расписан је конкурс за најбољи плакат на тему “Најљепша математичка прича”. На конкурс се могу пријавити ученици основних и средњих школа.

За учешће на конкурсу потребно је направити плакат формата A0 (димензија: 84.1cm x 118.9cm) на којем ће се кроз илустрације, цртеже и текст испричати или представити једна математичка занимљива тема. Плакат се може направити ручно (цртањем, лијепљењем) или у неком од електронских алата.

Конкурс је отворен до 30. априла 2018. године.

Ручно прављени плакати достављају се лично или путем поште на адресу:

ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ

Студијски програм математика и информатика

Младена Стојановића 2,

78000 Бања Лука

У случају да је плакат направљен у електронској форми може се доставити на мејл адресу matinf@pmf.unibl.org и није потребно штампати плакат.

За плакат који се предаје потребно је доставити сљедеће податке: име и презиме, назив школе, град, контакт телефон и имјел. Ако је више ученика учествовало у изради плаката доставити контакт податке за једног ученика. Након истека рока за пријаву комисија ће прегледати достављене плакате и изабрати најбоље плакате који ће бити награђени. Награде ће бити уручене учесницима на манифестацији Дани математике 2018, а најбољи плакати ће бити изложени у изложбеном простору на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци и Дому омладине.