Једнодневни стручни излет у Словенију

Ученици наше школе су посљедњег дана новембра путовали на једнодневни излет у градове Словеније: Ново Место, Блед и Љубљану.

 

Након угодног ноћног путовања, у јутарњим сатима стигосмо на нашу прву дестинацију, Ново Место. Наши домаћини, ученици и професори Угоститељске школе нас срдачно дочекаше уз топао чај и колаче. Кроз овај питоми градић смо имали туристичку туру коју су предводили туристички техничари школе домаћина. Обишли смо цркву Светог Николе, Брег Ново Место, Мост на ријеци Крка и сам центар града Ново Место.
Договорени су оквири будуће сарадње наше двије сродне школе, чиме је отворена могућност толико жељене и потребне феријалне праксе за сва занимања која се образују у нашој школи.

На језеру Блед нас је дочекао снијег. Иако нисмо имали баш пуно времена, успјели смо да доживимо зимски амбијент Бледског језера, да се фотографишемо, прошетамо и уживамо у дивном пејзажу.
Након разгледања Бледа, упутили смо се ка Љубљани, нашој посљедњој дестинацији на овом узбудљивом путовању. Након разгледања града, упутили смо се и у комплекс тржног центра BTC.

Из Словеније се вратисмо у касним вечерњим сатима, препуни лијепих утисака и успомена.

Захваљујемо се нашим професорима, Тањи Шикман, Александру Ђукићу и Милошу Колунџији, који су се бринули о нама.
Извјештај писао: Бранко Бујић, IV2.