Извјештај са Сајма запошљавања и предузетништва, Бања Лука 2017

Ученици Угоститељско – трговинско – туристичке школе из Бање Луке  одјељења III-2 учествовали су на Сајму који је одржан 27. септембра у просторијама СД „Обилићево“ са професорима праксе Александром Ђукићем и Милошем Колунџијом.

На сајму су учествовали привредници из сектора метал, дрво, прехрана, ИКТ, грађевинарство, текстил, обућа, кожа и други. Такође, сајму су присуствовале агенције за посредовање при запошљавању, образовне институције, установе за преквалификацију и доквалификацију, представници банкарског сектора и остали.

Туристички техничари представљали су нашу школу у најбољем сјају. Циљ одржавања сајма је унаприједити тржиште рада у Бањој Луци кроз отварање шанси за нова радна мјеста, како послодавцима, тако и онима који траже или мијењају посао.

Наши ученици су посјетиоце упознали са смјеровима и занимањима која се образују у УТТ школи, перспективама свршених средњошколаца на тржишту рада, као и успјесима ученика на бројним такмичењима. Циљ сајма је био да се представимо и постанемо видљиви, а ми смо то као ученици најбоље показали.

 

Софија Врањеш, Сузана Зељковић и Амила Церић, III-2