Истраживање о квалитету практичне наставе у средњим школама у БиХ

У нашој школи је презентован нови пројекат који има за циљ обједињавање података о практичним наставама и креирању планова о могућем напретку у овом сегменту образовања. Пројекат који Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини покреће јесте „Истраживање о квалитети практичне наставе у средњим школама у БиХ“.

Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини (АСуБиХ) основана је 2007.године  на оснивачкој Генералној скупштини уз подршку преко 250 средњошколаца из цијеле Босне и Херцеговине. Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини је невладина, нестраначка и неполитичка организација чији је основни циљ побољшање статуса средњошколаца у Босни и Херцеговни.

Истраживање о квалитети практичне наставе у средњим школама у БиХ је пројекат који ће кроз интерактивни рад са средњошколцима дати информације о практичним наставама, начину реализације, неким добрим причама које се могу још унаприједити. Све са намјером да се направи добра база података и план активности који се може реализовати кроз разне будуће пројекте како би смо унаприједили наш образовни систем. Истраживање се ради у 6 градова: Бања Лука, Брчко, Источно Сарајево, Мостар, Сарајево и Тузла. Пројекат траје годину дана, при чему ће се реализовати 10 састанака са групама средњошколаца, те 2 састанка са групама за подршку (представници менаџмента школа, Министарства, предузећа).