Извјештај са такмичења у предузетништву

Ученици Угоститељско-трговинско-туристичке школе Бањалука учествовали су на највећем државном такмичењу за средњошколце у предузетништву под називом “Business Challenge 2017”. Наши ученици Бранка Вулин II-2, Наташа Чајић II-2 , Марија Присташ III-2 , Дражена Којић III-2 су као дио тимова са ученицима из други школа , заузеле четврто мјесто.

Такмичење десет тимова бањалучке регије одржано је у Иновационом центру БЛ 06.04.2017.године и поносни смо на наше ученике који су идејама и креативношћу показали предузетничке вјештине. Ово је још значајније ако узмемо у обзир чињеницу да ће кроз сва такмичења проћи 200 ученика различитих средњих школа из цијеле БиХ.

Побједници такмичења ,односно прва три тима учествоваће на такмичењу земаља западног Балкана које ће бити одржано крајем априла у Београду
.
„Business Challenge“ и ове године је организовао Муња инкубатор са партнерима у Босни и Херцеговини, а такмичење се реализује по међународној методологији глобалне мреже „Junior Achievement“, највећег образовног програма из области економије и предузетништва која дјелује у 113 земаља.

У оквиру такмичења ученици рјешавају изазов тј. пословни задатак који добијају од стручњака и менаџера. Најбољи тимови ученика, уз помоћ ментора, осмишљавају рјешење задатог пословног проблема и презентују га стручном жирију и осталим учесницима.

Александар Ђукић, проф.