Ресторан наше школе

О ресторану

Ресторан Угоститељске школе је један од најпознатијих ресторана у Бањалуци са изузетно дугом традицијом. У ресторану се одржавају и пословни ручкови, приватне свечаности, као и други скупови који подразумијевају квалитетну услугу и богату трпезу. С обзиром на квалитет услуге, љубазно и младо особље, укусну храну и пријатну атмосферу, наш ресторан не заобилазе ни угледни гости и важне званице из града Бањалуке и региона.

Првог јануара 2002. године у пожају је у потпуности изгорио школски ресторан, у склопу којег се налазио и нови, најсавременије опремљен кабинет за стране језике. Нови ресторан, капацитета 400 мјеста, изграђен је и отворен у рекордном року – градња је започела 23. фебруара 2002. године, а завршила се 6. маја исте године.

С обзиром на велики капацитет, велики паркинг и одличну локацију, ресторан је изузетно погодан за масовне свечаности, као што су свадбе, пунољетства, комеморације итд. На свадбама и осталим свечаностима, госте послужују млади конобари – наши ученици и по томе је овај ресторан јединствен у граду.

Са ресторанске трпезе…

У склопу редовне практичне наставе, под вођством врхунских кувара и стручњака за храну, ученици припремају најкомплекснија и најпрестижнија јела. На примјер, спремају се домаћи и страни специјалитети: хладна и топла предјела, салате, чорбе, главна јела домаће и интернационалне трпезе, јела од меса, поврћа, рибе, шкољке, ракови, као и специјалитети медитеранске кухиње. Након сласног ручка, љубазно особље понудиће Вас чашом врхунског вина и укусном посластицом.

Ипак, најважније је што ресторан служи и као кабинет за практичну наставу, тако да ученици угоститељске струке у ресторану добијају практичну примјену знања и вјештина, која су неопходна за квалитет посла којим ће се бавити у будућности. У ресторану се одржавају и успјешна школска такмичења, као и полагање завршног практичног испита на крају трогодишњег школовања наших угоститељских профила (кувар, посластичар, конобар.Гости нашег ресторана увијек се радо враћају, знајући да ће у ресторану затећи млада и насмијана лица, спремна да докажу и покажу своје вјештине стечене на школској пракси.