Школски часопис

Часопис “То смо ми”

Часопис Угоститељско-трговинско-туристичке школе “То смо ми” основан је 2000. године, излази једном годишње и прати занимљиве активности током једне школске године

Новинарска секција биљежи успјешне резултате са међународних, републичких, општинских и школских такмичења, многобројне реализоване активности, интересантна путовања и пружа афирмацију младим литерарним и ликовним ствараоцима. Странице сваког броја часописа плод су заједничког рада и креативности ученика и професора наше школе.

Љубав, пријатељство, духовитости из средњошколског живота, фотографије и поруке матураната, ученичке организације, ставови и запажања младих само су неке од рубрика које се могу наћи у садржају школског часописа “То смо ми”.

Из часописа…

Средња школа је једна од степеница које ваља прећи у животу. Понеко и падне у том походу, али већина „гура“ напријед, а неки чак постижу и успјехе: у струци, учењу, спорту или слободним активностима. Овај наш часопис препун је медаља, плакета, похвалница, насмијаних лица, али морали смо указати и на наличје младости – жељу за уништавањем, рушењем и насилништвом. Нажалост, неко прође кроз школу остављајући за собом поломљене столице и клупе, разбијене прозоре и прекидаче. Неко ће рећи – тешка су времена, дјеца су одраз стварности, али у свим временима, ипак, заблистају појединци који дају смисао школовању и жељи за бољим животом. Да није таквих појединаца, који својим радом и стваралаштвом показују да човјек увијек треба да иде напријед, свијет би одавно престао да постоји.