Бивши ученици

Успјешни бивши ученици

Дарија Ђурђевић


Завршила УТТ школу – смјер туристички техничар 2010. године.
Дипломирала предшколско васпитање.
Сада живи у Абу Дабију, у Арапским Емиратима. Ради као стјуардеса у авио-компанији Etihad Airways и лети цијелим свијетом. Из врелог Абу Дабија, Дарија нам поручује да је изузетно задовољна својим послом, јер је за кратко вријеме обишла скоро цијели свијет, добро зарађује, упознала доста људи и стекла нове пријатеље…
Уз препоруку да у животу треба искористити сваку, па и потпуно неочекивану прилику поздравља своје професоре, садашње и будуће ученике.Ема Пуповац


Завршила УТТШ 2006, смјер туристички техничар.
Завршила Факултет политичких наука – смјер социјални рад.

У септембру 2010. године аплицирала за посао ‘assistant waiter’ на Celebrity Cruise Lines. Прва искуства у раду на крузеру је стекла на броду Celebrity Infinity обилазећи Аљаску, Централну и Јужну Америку…
Обављајући овај занимљив посао упознала је људе из различитих земаља, њихову културу, традицију, начин живота, обишла бројне туристичке дестинације и атракције, а кроз сва та искуства, упознала и себе. Након што је радила не неколико крузера као конобар, тренирала је за “chef de rang” позицију – то је конобар у француском ресторану трениран да ради фламбе препарацију јастога поред стола, да познаје француска вина и сиреве. Диван посао, још једно дивно искуство!
Већ 4 године живи и ради на крузеру и савјетовала бих младе људе, жељне нових доживљаја, познанстава и узбуђења, да се пријаве и доживе сопствена искуства!Драган Шљивић


Кувар из Бања Луке са највише одличја са регионалних и међународних такмичења, апсолутни шампион Бисера мора 2013 и Босанског дуката 2014. Kувар који је своје знање показао на такмичењима од Хрватске, па до Турске и сваки пут доносио најсјајније медаље. Изузетан познавалац карвинга, слатких јела и медитеранске кухиње. У припремама за полагање лиценце за WACS-овог (Свјетска асоцијација кувара) судију. Члан удружења AKRS, Mastrer chef-а Хрватске, Гастро кутка. Шеф кухиње ресторана Монограм, завршио УТТШ БЛ 2001. године

 Станко Видаковић


Завршио УТТШ 2012.
Студира Високу хотелијерску школу у Београду, смјер ресторатерство.
Током средње школе учествовао на неколико такмичења: на Међународном такмичењу у Сарајеву 2010 године освојио друго мјесто у припремању барских мјешавина, а у Тешњу на Сајму рада 2011. године прво мјесто у постављању свечаног стола и послуживању.

 

 Марио Пиљагић, наставник практичне наставе услуживања


Своје практично искуство и знање стицао је као ученик угоститељске школе, те као професионални конобар и шеф у многим угоститељским објектима у нашем граду и на црногорском приморју.
Често је строг, али праведан. Од ученика тражи много али нуди још више. Познавалац ресторанског и барског пословања.
Завршио УТТШ 2001.године.

 

 

 Мирко Милаковић, наставник услуживања у УТТШ.


Основе угоститељства научио је у нашој школи, а затим је своје знање допуњавао радом у многим угоститељским објектима, додатним едукацијама и семинарима. Изузетан познавалац угоститељства, наставник који своје искуство несебично преноси својим ученицима.
Завршио УТТШ 2001.године

 

 

 

 

 Младен Дедић


Младен Дедић је студент друге године гастрономије на Високој хотелијерској школи у Београду.
УТТШ је завршио 2013 године. Тренутно живи у Панчеву и ради у ресторану Tortinno у Београду као посластичар.
Добитник је многобројних награда од којих издваја треће мјесто на међународном такмичењу у Словенији.
Своје радно искуство почео је да стиче у ресторану Aquana у Бања Луци са тадашњим шефом Предрагом Тошићем и Усавршавање је наставио на разним едукацијама, семинарима и обукама, гдје је упознао и чувене куваре Стеву Карапанџу и Ненада Вељковица, са којим тренутно ради у ресторану.
Млад и амбициозан угоститељ, који полако али сигурно гради своје име у свијету гастрономије.Бојан Драгић


Изузетан кувар, врхунски познавалац вјештине резбарења воћа и поврћа – карвинг -, шеф кухиње у хотелу Лавина- Јахорина-, предсједник Асоцијације кувара Републике Српске, добитник многобројних медаља на регионалним и међународним такмичењима, презентер Лаиноx прозвода за подручје РС… Завршио УТТШ БЛ 2001.године.

 

 

 

 Горан Лолић


Бивши ученик УТТШ који је остварио доста успјеха и на спортском пољу и на пољу угоститељства! Два пута учесник интернационалног такмичења у Сарајеву за постављање и аранжирање свечаног стола и оба пута је изашао као побједник. Што се тиче спорта, вишеструки je првак државе, професионални првак Европе у кик боксу, аматерски вицешампион свијета у кик боксу и аматерски вицешампион свијета у muau thai! Rади као менаџер у Италијанском ресторану у New Haven, Connecticut, Америка.

 

 

 Бранко Поповић


Завршио УТТШ 2009. као ученик генерације, смјер угоститељско кулинарски техничар. Радио 3 године у професионалном коктел бару ‘Shakers’, радио у Харизми као бармен, те у неколико клубова. Након завршетка школе своје занимање је усмјерио ка модерном бартендингу, миксологији и flair-у (акробације и showtime), код нас и у сусједним земљама. Побиједио на многим такмичењима, од којих издвојамо најновија прошле године, Државно Monin ultimate cup (1. мјесто) и Свјетско у Паризу ( 24 мјесто/42 земље свијета). Његови сљедећи кораци су подстицање младих бармена код нас, додатне едукације по IBA-иним стандардима (свјетска асоциације бармена) и отварање школе за бармене у сарадњи са колегама из удружења (Bar Project) у чијем оснивању је учествовао.Милош Бабић


Милош Бабић је наш млади колега и кувар, УТТШ завршио 2011.
Тренутно живи и студира у Лас Вегасу, Невада.
Студира на College of Southern Nevada, смјер Culinary Arts Management. Завршио 2 од 4 степена за Wilton Method of Cake Decorating. Волонтирао на пар великих event-а са пар познатих chef-ова као сто су Chef Jose Andres, Chef Daniel Boulud, итд.

 

 

 

 Даворин Топић


Даворин Топић кувар који је своје знање стицао у многим ресторанима наше државе као и у ресторанима ван граница наше земље. Тежак пут свог школовања и рада крунисао је изузетним познавањем медитеранске кухиње као и вјештином да задовољи укусе сваког госта. Изузетан шеф, са челичном дисциплином, велики човјек и колега. Шеф кухиње у многим ресторанима од којих издвајамо Харизма БЛ, Calipso Чапљина, Емпориум Бихаћ, Хотел РР Мељине. Завршио УТТШ Бања Лука 2002.године.

 Реља Димитријевић


Реља Димитријевић, кулинарски виртоуз и изузетан професионалац, познавалац више интернационалних кухиња међу којима издваја италијанску и азијску кухињу.
Један је од оснивача Асоцијације кувара РС, шеф кухиње ресторана Marco Polo.
Кувар чије визије одају неустрашивост и перфекционизам на тањиру и у непцима.
Завршио УТТШ 2001. године.